Мъж от  село Щърково и негов малолетен съучастник са установени, като извършители на серия разбивания на детски електронни играчки-тип клатушки. Разследването е продължило няколко месеца.

През месец юни в РУ-Пазарджик са получени жалби от собственици на подобен тип детски играчки, които били позиционирани в централната част на Пазарджик. Те съобщили, че са разбити монетниците на съоръженията и от там били извършени кражби на събраните парични суми.

След близо 4-месечно разследване екипи от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик установили, че автор на посегателствата е  22-годишния М.Б. от село Щърково. Младият мъж не е известен до момента на органите на реда. Станало ясно, че при някои от взломяванията негов съучастник било 11-годишно момче от областния град.

До настоящия момент са установени разбити общо 11 детски клатушки, а щетите на собствениците им надхвърлят над 500 лева. Работата по случаите продължава, като криминалистите установяват и други случаи на разбити съоръжения на територията на целия областен град. По случаите са образувани досъдебни производства.