„Днес е още един добър ден за нашия красив град, защото полагаме основите на първата от спортните зали, които обещахме – тази в двора на Спортното училище в Пазардик“. Това обяви на официална церемония днес по полагане на първа копка на новото спортно съоръжение в Пазарджик кмета на общината Тодор Попов.

Той поясни, че залата ще бъде учебно-тренировъчна. Ще има места за 200 души публика и в нея ще се провеждат състезания по различни видове спорт и ще се използва за всички ученически мероприятия. Ще бъдат настанени голяма част от спортните клубове, които през зимата тренират във физкултурни салони, което създава неудобства. „Целта ни е да станем града с най-добра спортна инфраструктура и с най-много шампиони“ – категоричен бе Попов.

За официалната  церемония пристигна лично министъра на младежта и спорта Красен Кралев, който приветства усилията на общинската администрация и съобщи, че освен многофункционалната зала в двора на Спортното училище в областния център започва изграждането на физкултурни салони в ПГХХТ – Пазарджик, училище „Нешо Бончев“ в Панагюрище и „Методий Драгинов“ в Драгиново, община Велинград. Освен това Министерството на младежта и спорта ще подпомогне реконструкцията на залата за волейбол в Спортна зала „Васил Левски“  и климатизацията на залата за художествена гимнастика.

Изпълнител на проекта за спортно – тренировъчната зала в двора на Спортното училище е „Томов трейд“ ЕООД, доказан строител  безупречна репутация, каза Тодор Попов и припомни, че фирмата е основен изпълнител на два големи проекта в Пазарджик – изграждането на завода на „КОСТАЛ“ и базата на „АРИЕТЕ“. На официалната церемония присъстваха още началникът на РУО Пазарджик Валентина Кайтазова, директорът на Спортното училище Георги Георгиев и общинския съветник и председател на Сдружение „Пазарджик спортува“ – Ренета Камберова. 

Кметът Тодор Попов припомни, че предстои изграждането на  още една зала – в Зоната на здравето, през следващата година. Тогава ще започне и изграждането на открития плувен басейн, по-известен като „Балона