Посещенията в дискотеки, пиано барове, клубове и други нощни заведения се допускат при заетост на местата не повече от един човек на 2 кв. м. от нетната търговска площ на обекта.

Това нарежда министърът на здравеопазването с издадена днес Заповед № РД-01-611/22.10.2020 г. Заповедта влиза в сила от днес, 23 октомври.

С пълния текст на заповедта можете да се запознаете тук.

Намалява се броят на хората, които могат едновременно да се намират в едно заведение и да има достатъчна дистанция между тях. След среща на здравния министър Костадин Ангелов с Асоциацията на заваденията бе съобщено, че от 0 ч. на 23 октомври в заведенията за развлечение на открито и на закрито ще се допуска не повече от 1 човек на 2 кв.м.

„Проверките стават все повече и контролът за спазването на мерките ще бъде още по-строг. Там, където не се спазват мерките, следва глоба и затваряне. Няма да има компромис за никого, защото залогът е животът на всички“, каза още министърът. Охраната на клубовете ще следи за спазването на дистанцията от метър и половина на човек, а ако такова разстояние няма – маска“, посочи той.