На 26 октомври, Димитровден, един от светлите български празници СКХГ „Диляна Прима“ беше домакин на Седмия пореден турнир по художествена гимнастика.

Родният ни град – Пазарджик, беше център на най- красивия олимпийски спорт – художествената гимнастика. Турнирът протече в добра организация, съобразена с изискванията за безопасност в предвид настоящата епидемична обстановка в цялата страна.

Домакините от СК „Диляна Прима“ успяха да спечелят най- много медали и призове във всички възрастови групи. Сутринта беше една истинска феерия от цветове и атрактивни номера, представени ни от децата в Масов спорт на групите: „Хайде на купон“, „Цирк“,“Хайде да танцуваме тарантела“, „Пипи дългото чорапче“, „Пасо добле“, „Ангели“, „Латино диско“, „Черно или бяло“ с треньори Уляна Айналиева и Ружа Блангева.

Децата наистина се раздадоха пред родната публика и заслужено бяха наградени от своите треньори със златно отличие. Специални гости на турнира бяха учениците от мажоретен състав към ПМГ „К. Величков „ гр. Пазарджик с ръководител Петрунка Маргинова, които със своите съчетания показаха, че не случайно Пазарджик е център на най-талантливите и изявени мажоретни състави.

Повод за гордост имат и всички ансамбли на домакините във възрастите, 2011, 2012, ДМВ и ДСВ те всички изиграха без грешка своите сложи съчетания и спечелиха златни медали! В индивидуалното първенство СК „Диляна Прима“ имаше представители в почти всички възрасти, децата играха своите сложни съчетания с чувство и дух на шампиони и съответно си извоюваха следните медали:

Малката чаровница Симона Моллова 2012 златен медал на без уред Александрина Митева – злато в многобоя, злато на без уред и сребро на обръч.

Надежда Малинова злато в многобоя, злато на без уред и злато на обръч.

Дарина Трифонова А категория: Злато на без уред, сребро в многобоя и бронз на обръч.

Стефания Корцалова, сребро на обръч.

Надежда Малинова три златни медала на обръч, без уред и в многобоя, Тияна Кордева три бронзови медала на въже, без уред и в многобоя

Дара Стоянова четири златни медала в многобоя, на топка, бухалки и лента.

Адриана Данова четири сребърни медала на бухалки, лента, топка и в многобоя Никол Трендафилова сребро в многобоя, злато на въже и сребро на топка.

Татяна Чергарова – злато на без уред, сребро на обръч и бронз в многобоя, злато на Божидара Пепелова три златни медала в многобоя, на топка и на въже Мария Гигова три сребърни медала в многобоя, на обръч и въже Ани Чакърова три златни медала на топка, лента и в многобоя.

Приз за най- малка гимнастичка получи малката чаровница Дарина Цананаева, за най артистична гимнастичка бе отличена Дарина Трифонова, за мис турнир бе коронована Дара Стоянова.

С тази лавина от златни, сребърни и бронзови медали шампионките от СК „Диляна Прима“ за пореден път направиха едно достойно представяне, един дух на победители и желание да продължават да надграждат постигнатото.

Браво момичета, продължавайте все така да ни радвате и печелите сърцата на публиката и многобойни медали.

Адмирации към треньорките Величка Петкова, Ели Делева, Ружа Блангева, Уляна Айналиева и Диди Кирова за отдадеността, професионализма и обичта към своите възпитанички и любимия спорт.