Спортен клуб по кикбокс Спартак Пазарджик завоюва един златен, три сребърни и осем бронзови медала на Държавното първенство в Бургас. Турнирът премина при изключителна конкуренция с участието на рекордните 806 състезатели от 56 клуба в четири стила – пойнт файтинг, лайт контакт, киклайт контакт и лоу кик.

Надпреварата се проведе в три дни – от 23-и до 25 октомври в спортна зала „Младост“ в град Бургас, а домакин бе местният клуб „Аякс“. Спартак – Пазарджик взе участие с 20 състезатели във всички възрастови групи.

Златото и шампионска титла при юноши младша възраст до 75 килограма е за Петър Перфанов – ученик на Спортното училище в Пазарджик.

Перфанов спечели златото след три тежки срещи – в първата записа победа с технически нокаут след спиране от страна на рефера във втория рунд. На полуфинала и финала шампионът постигна победи по точки, като и в двете срещи регистрира по един нокдаун.

„Много добра игра на момчетата и момичетата на Спартак Пазарджик и заслужени победи. Доволен съм от всички състезатели и от тези, които не успяха да се класират. Те показаха, че когато се работи постоянно и упорито, усилията ни се възнаграждават. Надявам се на следващото Държавно първенство в Дупница, което ще бъде в стил К1, да затвърдим и увеличим постиженията ни от тази година“, коментира Илко Аджов.

Сребърни медали и вицешампиони са:

Мартин Лазев (14г) до 57кг

Валентина Тошева (юноши младша възраст) до 60кг

Алекс Бойков (мъже) до 91кг

Бронзови медалисти:

Стефан Аджов (юноши младша възраст) до 67кг

Стилиян Рибников (12г) до 57кг

Александър Рибников (юноши старша възраст) до 71кг

Димитър Шулеков (мъже) +91кг

Цветан Насковски (12г.) до 42кг

Христо Йорданов (11 г.) до 52 кг

Кристиян Кузмов (юноши младша възраст) до 63,5кг