РЗИ Пазарджик информира за тридесет и шест положителни проби за COVID-19. От новорегистрираните четирима са хоспитализирани, останалите са поставени на домашна изолация. Пробите са на седемнадесет жени и деветнадесет мъже.

Разпределени са:

Жени, на възраст от 23 до 68 години; от град Пазарджик  – 10, едната е хоспитализирана в „МБАЛ-Пазарджик“, от село Ивайло – 1. От град Панагюрище – 1,  от село Баня – 1, жената е медицинска сестра в COVID–ОАИЛ на МБАЛ „Уни Хоспитал“; от град Велинград – 3, едната жена е лекар по дентална медицина, друга е учител в ОУ „Неофит Рилски“ – Велинград. На директора на училището е връчено предписание за предприемане на съответните противоепидемични мерки. Последната жена е от село Варвара.

Мъже, на възраст от 28 до 79 години; от град Пазарджик – 7, един е хоспитализиран в „МБАЛ-Пазарджик“, от село Црънча – 1, също хоспитализиран в „МБАЛ-Пазарджик“. От град Велинград – 3, един е хоспитализиран в „МБАЛ-Пазарджик“; от град Панагюрище – 2, от курортно селище Панагюрски колонии – 1, село Бъта -1, село Баня – 1; от село Козарско -1; от село Братаница – 1; от село Нова Махала – 1.

Здравната инспекция призовава жителите на област Пазарджик да спазват противоепидемичните мерки.