В навечерието на Деня на народните будители ученици от клуб „Дигитална креативност“ с ръководител г-жа Лилия Чаушева при СУ „Георги Бенковски“ гр. Пазарджик проведоха разнообразни дейности.

Групата се събра на площад „Константин Величков“ и с помощта на класния си ръководител и учител по български език и литература – г-ца Евелина Пиперова, проведоха интервюта със случайни минувачи.

Малките журналисти питаха за имена на народи будители и заснемаха отговорите. След това се отправиха към двора на ПМГ „Константин Величков“ , а по пътя техните учителки разказаха интересни факти за честването на Деня на народните будители.

Пред паметника г-ца Пиперова представи биографията на Константин Величков, а учениците поднесоха цветя и прочетоха част от творчеството му. Голям интерес за учениците беше състезателната игра в градинката при паметника на Светите братя Кирил и Методий.

Чрез заешки подскоци, патешко ходене и т.н. децата трябваше да стигнат до класния си ръководител и да отговорят на въпрос, свързан с будителите. Накрая учениците рецитираха стихотворението „Отечество любезно, как хубаво си ти!“ от Иван Вазов, което записаха като поздрав за своите учители.

За всеки един от тях учениците бяха изработили подаръци – книгоразделители с лика на народни будители.