Хари Харалампиев е носителят на Националната награда „Константин Величков“ на Община Пазарджик, която е посветена на изтъкнатия възрожденски деец и един от най-ярките строители на следосвобожденска България – Константин Величков.

    Наградата е учредена през 2011 година и се присъжда за изключителен принос в развитието и утвърждаването на община  Пазарджик като духовно и културно средище. За първи път тя бе връчена на проф. Величко Минеков.

Тази година за наградата бяха номинирани: Боян Ангелов, Хари Харалампиев, Георги Спасов, Ангел Тонов, проф. Стефан Лютаков.

 Хари Харалампиев е изтъкнат и изявен адвокат по наказателни дела, защитавал медицинските сестри в Либия, майстор на перото. Трети мандат оглавява Общинския съвет в Пазарджик и поощрява и подкрепя писатели, поети, художници и други таланти на изкуството и културата в града и общината. Той е олицетворение на съвременния български будител и притежава възрожденския стремеж да насърчава съгражданите ни към знания и благородни инициативи.

Наградата, която е съпроводена и със статуетка, дело на скулптора Стефан Лютаков, бе връчена от кмета на общината г-н Тодор Попов на официална церемония-концерт по повод Деня на народните будители в зала „Маестро Георги Атанасов”.

По повод Деня на народните будители община Пазарджик,   реализирайки своята програма за поощрение „Граждански импулс“, награждава с грамота и културен чек четирима активни млади хора с високи постижения в сферата на образованието и художественото слово.

Това са: Гергана Куртакова за принос в утвърждаването на литературното творчество в община Пазарджик, Мария Петрова за високи постижения в сферата на неформалното образование, ученичка от 12 клас на Професионална гимназия по икономика и мениджмънт – гр. Пазарджик. За своята активна дейност в областта на неформалното образование с грамота и културен чек са наградени и Божидар Каменски и Калоян Пунчев, единадесетокласници от Профилирана математическа гимназия „Константин Величков“ – Пазарджик.

Отличени:

  1. Мария  Петрова, ПГИМ, специалност „Икономика и мениджмънт“,12 клас

•           Спечелено трето място в Европейска олимпиада по статистика, проведена от НСИ;

•           Спечелено първо място в училищен конкурс за есе на тема ,,Доброто в нас“;

•           Спечелено трето място в конкурс за Web дизайн на тема ,,Създаване на календар за 2020 година”, организиран от ПГИМ Пазарджик;

•           Участие в проект ,,Моята бизнес идея” – 2019/2020 г.;

•           Участие в състезания по счетоводство и контрол, български език и литература, и биология и здравно образование, проведени през 2018 – 2020 г.

•           Участие в клубове по дебати, счетоводство и контрол, български език и литература и Web дизайн;

  • Божидар Михайлов Каменски и Калоян Валериев Пунчев

 11клас, МГ “Константин Величков“

Дата на провеждане от 22 до 24 ноември 2019

Трето място от 52 проекта  в Национално състезание по природни науки и екология. Темата на проекта е свързана с активността на органите в човешкото тяло и движението на енергията, според китайската медицина.