Костадин Ненков откри изложба с лична колекция „Графика“ в градската художествена галерия. Уникалната изложба включва 66 произведения на 37 популярни аавтора сред които личат имената на Евтим Томов, Георги Герасимов, Златка Дъбова, Юли Минчев, Стоимен Стоилов, Живко Мутафчиев, Милен Личков, Цветан Радулов и др.

Произведенията са събирани в период на 10 години и ще бъдат видени от почитатели на графиката за пръв път. Ненков е общувал с десетки художници популярни в страната и чужбина и е събирал своята колекция от колекционери, лично от авторите, картинни галерии и частни изложби.

Да уважат желанието на Костадин Ненков да издаде и покаже на зрителите тези графики, в галерията пристигнаха кметът на Общината Йордан Младенов и Елена Рядкова- зам.-кмет. В приветствието си към присъстващите и автора на изложбата Младенов подчерта, че е “ сигурен, че тази изложба ще поеме в различни дестинации в страната, заради своята самобитност и уникалност“.

Peshtera prim  припомня, че Костадин Ненков е радетел на идеята да бъде реабилитирана и възстановена голямата награда на името на Проф. Веселин Стайков. Авторът на изложбата подари на художествената галерия произведението „Пейзаж от с. Славовица“ .

Картината е на Цветан Радулов- създател на художествената галерия в Пазарджик. Гостите разгледаха изложените картини под звуците на флейта в изпълнение на Христина Станоева.