Засилени проверки на територията на цялата област провеждат служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик.

В сряда екипи на сектора инспектирали имот, обитаван от 78-годишния С.В. от Белово. Така в къщата и прилежащите стопански постройки полицаите открили незаконна инсталация за дестилация на алкохол.

Намерени са още 4 480 литра суровина за приготвяне на алкохолен дестилат и близо 100 литра с ракия, разпределена в различни пластмасови туби. На местопроизшествието е извършен оглед, спрямо възрастния беловец е образувано полицейско производство.

Вчера служители от сектора извършили проверка в магазин за продажба на чанти и аксесоари. Търговския обект бил стопанисван от 44-годишната П.Б. от Благоевград. Вътре били открити чанти, колани, портфейли носещи логото на известни марки.

Оказало се, че с тях се търгува без разрешението на притежателите на изключителните права за въпросните марки. Иззети са общо 81 артикула, а по случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на прокуратурата.