РЗИ Пазарджик информира за петдесет и пет положителни проби за COVID-19. От новорегистрираните седем са хоспитализирани, останалите са поставени на домашна изолация. Пробите са на тридесет жени и двадесет и пет мъже.

Три лица са с постоянен адрес на пребиваване в град София и са пренасочени към РЗИ София. Разпределени са:

Жени, на възраст от 25 до 82 години; хоспитализирани – 4, в следните лечебни заведения: „СБАЛПФЗ-Пазарджик“, СБАЛ „Света Анна“ – Пловдив, МБАЛ „Здраве“ – Велинград и МБАЛ „Велинград“.

Две от новозаразените жените са преподаватели, едната от СУ „Г. Бенковски“ – град Пазарджик, другата от ОУ „Св. Климент Охридски“ – село Мокрище. На директорите на двете училища са връчени предписания за предприемане на противоепидемични мерки. От новооткритите има служител на РЗИ Пазарджик и лекар по дентална медицина от град Велинград.

От град Пазарджик – 11, от село Главиница – 1, от село Братаница – 1; от град Панагюрище – 6, от село Попинци – 1; от град Велинград – 7; от град Ракитово – 1, от град Белово -1, от град Сърница – 1.

Мъже, на възраст от 15 до 78 години; хоспитализирани –  3, в следните лечебни заведения МБАЛ „Здраве“ – Велинград, „МБАЛ-Пазарджик“, МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ – Пещера. Двама от новооткритите са ученици в гимназиална степен на образование и на on-line обучение, единият е от ПГИМ – Пазарджик, а другият от  СУ „Нешо Бончев“ – Панагюрище.

От град Пазарджик – 6, от село Огняново – 1, от село Мокрище – 1, от село Пищигово – 1.  От град Пещера – 2; от град Панагюрище – 6; от село Оборище – 1; от град Белово – 1; от град Велинград – 4;  град Ракитово – 2.

РЗИ Пазарджик съобщава за починали двама мъже, хоспитализирани в МБАЛ „Хигия“:

* Единият е на 58 години от град Пазарджик с придружаващи заболявания – инсулинозависим захарен диабет, артериална хипертония, стар инфаркт на миокарда;

* Другият е на 59 години от град Пещера, инсулинозависим захарен диабет, сърдечна недостатъчност, артериална хипертония и инфаркт.