Уважаеми служители в структурите на МВР,

На осми ноември – „Св. Архангел Михаил“, традиционно се отбелязва Професионалният празник на българската полиция.
Приемете моите най-сърдечни поздравления !
Празникът е честван за първи път през 1924 г., като инициативата за неговото учредяване принадлежи на софийския градоначалник о.з. подполк. Георги Кисьов. Софийския митрополит Стефан изяснява, че: „Този празник, който олицетворява и на небето реда на власт и дисциплина и царуване на истината, правдата и любовта, много подхожда за патронен празник на полицията, която има за цел като представител на дадената от Бога власт, да се грижи за реда, спокойствието, сигурността и спазването на законите в страната, чрез които се гарантира животът, имотът и свободата на гражданите“.
В този празничен, но и труден за всички ден, се обръщам към всички вас с огромно уважение, респект и признателност за мисията да създавате ред и спокойствие, за да живее обществото ни в мир и разбирателство. Искам да отбележа най- отговорно, че РУ- Пещера и Община Пещера работят в синхрон за повишаване на общественото доверие и авторитета на институцията. Благодарение за взаимните усилия и отличните резултати, жителите на Пещера, Радилово и К. Димитриево се чувстват сигурни в спазването на законите в страната.
Убеден съм, че и занапред ще отстоявате принципите на нелеката ви професия. Пожелавам здраве, професионални и лични успехи !
Честит празник !

Честит празник и на всички именници днес, нека Архангел Михаил ви вдъхва, вяра, кураж и надежда и изпълва с топлина сърцата ви.