РЗИ Пазарджик информира за сто и шест положителни проби за COVID-19. От новорегистрираните хоспитализирани са четирима: в „МБАЛ-Пазарджик“, в МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ – Пещера,  в МБАЛ „Уни Хоспитал“ и в МБАЛ „Свети Мина“ – Пловдив. Пробите са на четиридесет и седем жени и петдесет и девет мъже.

Новопотвърдени са: ученик на 16 г. от ЕГ „Бертолт Брехт“ – Пазарджик, който е на дистанционно обучение;  учител от ПГИТМТ – Панагюрище; учител от ОУ „Отец Паисий“ – Гелеменово – извършва се епидемиологично проучване; лекари – 3; медицински сестри – 3; санитар; служител на РЗИ Пазарджик; охранител в ДГ „Звънче“ – Панагюрище – издадена е заповед за преустановяване на посещенията в детското заведение. Издадени са съответните предписания за поставяне под карантина.

Разпределени са:

Жени, на възраст от 23 до 78 години; от град Пазарджик –  23, от село Ивайло – 1, от село Главиница – 1, от село Звъничево – 1, от село Величково – 1; от град Панагюрище – 5, от село Бъта – 1, от село Оборище – 1; от град Стрелча – 2; от град Брацигово – 1, от село Розово – 1; от град Пещера – 1, от село Радилово – 1; от град Велинград – 6; от град Ракитово – 1.

Мъже, на възраст от 16 до 84 години; от град Пазарджик – 20, от село Алеко Константиново – 1, от село Юнаците – 2, от село Ивайло – 3, от село Добровница – 1; от град Белово – 2, от  село Сестримо – 2, от село Момина Клисура – 1; от град Панагюрище – 9, от село Бъта – 2; от град Стрелча – 4; от град Велинград – 7; от град Ракитово – 1; от град Пещера – 2, от село Радилово – 1; от село Бяга – 1.

Починал е мъж на 68 години от град Пазарджик, хоспитализиран в „МБАЛ-Пазарджик“, с придружаващо сърдечно заболяване.