Британска гражданка причинила смърт по непредпазливост, на 7-месечното си бебе, е задържана от служители на РУ-Велинград. Няколко дни денонощна работа бяха необходими на криминалистите от РУ-Велинград под наблюдението на прокуратурата, за да изяснят случая.

Всичко започнало на 8 ноември, когато в РУ-Велинград бил подаден сигнал от Филиала за спешна медицинска помощ в курортния град. Медиците съобщили, че при тях е постъпило 7-месечно бебе, докарано от родителите му.

Лекарите само установили смъртта на детето, а обясненията на майката Л.Л.- 39 г., която е британска гражданка и на бащата С.И.- 28г. от Велинград били противоречиви.

Тялото било транспортирано за аутопсия в  отделение по съдебна медицина в МБАЛ-Пазарджик, а двамата родители били задържани в ареста на РУ-Велинград. С тях започнали да работят криминалисти, а случая е докладван на дежурен прокурор от Районната прокуратура в курорта.

Не след дълго съдебните лекари установили, че смъртта на момченцето е причинена в резултат на причинена тежка черепно-мозъчна травма. В помощ на разследващите бил изпратен и екип психолози от Института по психология на МВР.

Така станало ясно, че във въпросната нощ майката изпуснала детето, като по този начин по причинила по непредпазливост тежката травма и последвалата смърт. С постановление на наблюдаващ прокурор арестът на жената е удължен със 72 часа.

Районния съд във Велинград е наложил на чужденката най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство.

Майката системно е злоупотребявала с алкохол и наркотици. Във фаталната нощ тя е станала да премести бебето от едно място на друго, загубила е равновесие и го е изпуснала на земята.

Медиците установили голяма травма по главата на жертвата. В Англия жената има други деца, които са й отнети от властите заради агресивно поведение.