Към момента няма глобен нито един пенсионер, който волно или неволно е нарушил заповедта на здравния министър Костадин Ангелов, за пазаруване във времевия коридор от 8 до 10 часа, съобщи говорителят на ОДМВР – Мирослав Стоянов, по повод случай цитиран от друга медия.

В публикацията се твърди, че охраната на голям супермаркет в центъра е повикала полиция, тъй като клиент, в преклонна възраст, е отишъл да пазарува извън указаното в министерската заповед време.

Проверихме, какъв е случаят и мога да заявя, че не е било нужно викането на автопатрул заради самото нарушение, а заради арогантното поведение на пенсионера.

Той бил предупреден от охраната на магазина, че трябва да пазарува в определени часове на денонощието, което предизвикало цял куп от вербални нападки от страна на възрастния човек.

Това е станало повод охраната да потърси съдействието на автопатрула, когато колегите са пристигнали на мястото, възрастният мъж вече си бил тръгнал.

Искам да изразя нашата позиция не само по този, но и по всички подобни казуси. Нито един пенсионер няма да бъде глобен, акот му се е наложило спешно да отиде до магазина извън часовете посочени в „коридора“, актове ще се налагат само на системни нарушители, които извън изричното неколкократно предупреждение, продължават да нарушават правилата. – каза Мирослав Стоянов.

Служителите на МВР обаче ще бъдат безкомпромисни към всеки, който не спазва правилата по отношението на носенето на маска, заключи г- н Стоянов.