„Колкото повече хора като Вас, толкова по-красив ще е градът ни“. Така кметът на Пазарджик Тодор Попов се обърна към живеещите на ул. „Петър Бонев“ 82, които се грижат за чистотата и зеленината пред жилищата си.

„Инициатор на това е Лазар Божилов и се радвам, че ще отлича и един мъж, досега връчвах грамоти само на дами. Вие сте доказателство, че добрата физическа среда не коства толкова пари, колкото желание и труд. За мен е неразбираемо поведението на хората да поддържат къщите и домовете си в добро състояние, а за общите части, като коридори и междублокови пространства – да нямат отношение към тях или да чакат единствено общината и държавата да се погрижат“, каза Тодор Попов.

Освен грамота той връчи на живеещите на ул. „П. Бонев“ 82 и подаръчен ваучер за закупуване на материали за градината. „С този ваучер подпомагаме инициативните да поддържат градинките и въобще средата, в която живеят, по-красиви. Хубавото е, че все повече, може да е с малко, но все повече хора проявяват естетическо чувство по отношение на околната среда и всеки щрих, всяка малка градинка правят градът ни да изглежда по-красив“, каза още кметът.

През миналата седмица Тодор Попов връчи грамоти и подаръчни ваучери на поддържащите други три междублокови градинки.