След години упорит труд, изнурителни тренировки и стотици състезания пазарджишката състезателка от „Диляна Прима“ – Дара Стоянова заслужено стана част от Национален отбор девойки – индивидуално.

Това стана ясно от оповестеното преди минути решение на Управителния съвет на БФХГ. Ето какво гласи то:

Във връзка с отложената селекция на национален отбор – девойки индивидуално за 2021 г и във връзка с изготвянето на проекта за финансиране на БФХГ към Министерството на младежта и спорта, УС утвърждава НАЦИОНАЛЕН ОТБОР ДЕВОЙКИ ДЕВОЙКИ ИНДИВИДУАЛНО до провеждане на селекцията както следва:
1. Виктория Георгиева – клуб „Левски Триадица“
2. Виктория Пенева – клуб „Импала“ Стара Загора
3. Ивон Бошкилова – клуб „Левски“
4. Моника Младенова – клуб „Левски Илиана“
5. Никол Тодорова – клуб „Авангард“
6. Дара Стоянова – клуб „Диляна Прима“ Пазарджик
7. Жана Пенчева – клуб „Левски Триадица“
Предложеният състав се базира на обективни критерии – Виктория Георгиева, Виктория Пенева и Моника Младенова са настоящи членове на основен и разширен състав на НО девойки индивидуално. Ивон Бошкилова е следващата състезателка по класиране от проведената селекция за НО преди година, състезателките Никол Тодорова, Дара Стоянова и Жана Пенчева са първите три, класирани в многобоя на ДП „ЕЛИТ“ 2020г. във възраст ДМВ, които преминават в ДСВ през 2021 г.
Предложението отговаря на изискването за включени минимум 2 възрастови групи с оглед на приемствеността в отбора.
Утвърдените състезателки имат статут на национален отбор девойки индивидуално до провеждане на селекцията през 2021 г и като такива нямат квалификация за ДП „ЕЛИТ“ .

Дара Стоянова смело крачи по пътя на Диляна Георгиева и Ренета Камберова, по всичко личи, че Пазарджик отново ще има повод да се гордее, когато българският национален флаг бъде издиган, докато слушаме националния химн в чест на успехите на нашата състезателка.

Благодарност и на треньорката ѝ Величка Петкова, която е неотлъчно до своите възпитаници и с мъдрост, и с доброта ги насърчава за постигането на все по-големи успехи.

Светът те очаква! Браво, Дара!