ВК Хебър Пазарджик ще бъде домакин на 1/8-финалите и 1/4-финалите на престижния европейски турнир Купата на CEV

В периода 15-17 декември Хебър ще приеме в зала “Васил Левски” европейския турнир за 1/8-финалите и 1/4-финалите на Купата на CEV, в който ще посрещне отборите от своята група. 

В първия ден пазарджиклии ще се изправят срещу руския Зенит (Санкт Петербург), а чешкият Дукла (Либерец) ще се изправи срещу беларуския Строител (Минск).

Двойките ще изиграят по един мач, а победителите от двата двубоя ще излязат един срещу друг на следващия ден за 1/4-финали. 

Престижното домакинство идва след като в началото на седмицата Хебър записа две победи с 3-0 гейма срещу албанския Ерзени (Шияк) и гарантира мястото си в следващия етап на турнира. 

Общинският отбор на Пазарджик ще се изправи срещу отборът на Газпром

Зенит – Санкт Петербург е създаден през 2017 г. със съдействието на Газпром и Федерацията по волейбол на Русия, за да вдигне допълнително летвата за националните турнири по волейбол и да възроди традицията на Санкт Петербург да печели състезания по волейбол за мъже.

Екипът на Зенит се ръководи от много опитни треньори. Новият клуб включва както млади играчи, така и известни спортисти от руския национален отбор по волейбол. Основен спонсор на отбора е Газпром.