Четвъртокласници от Начално училище „Михаил Каролиди“, придружени от своята преподавателка Стефка Пискюлева, бяха първите посетители на отворената днес изложба от конкурса на Биовет АД – „Пещерските будители“. Учениците споделиха, че всяка от картините е красива и им харесва, като са впечатлени от уменията на своите връстници и по-големите възпитаници на основните училища в града. Децата сами разпознаха патрона на своето училище, който е нарисуван от талантливата Александра Станишева, а също така посочиха като много красиви и портретите на видни възрожденци от Пещера. 

“ С гордост и много радост учениците ми разгледаха изложените произведения.“ – това написа г-жа Пискюлева в книгата ни за посещения. Днешният ден по предварително уточнен график е предназначен за посещения на ученици от начален етап на образование. Утре се очакват възпитаниците на ОУ“ П.Р. Славейков“ и ОУ“Патриарх Евтимий“, в четвъртък – ОУ“Любен Каравелов“ и Гиманазия по химически технологии „Атанас Ченгелев“, а в петък ученици и родители от СУ „Св.Климент Охридски“.

Галерията е отворена за посещение всеки ден от 10-12.30 ч. и от 13.30 – 17.30 ч. Децата трябва да носят предпазни маски, на входа сме осигурили дезинфектант, съобщиха от ръководството на Биовет АД.