Когато жената навърши петдесет години ѝ се струва, че животът ѝ е преполовен. Това, разбира се, не е така. Тепърва предстоят събития, които ще ви накарат да се вълнувате и да се радвате. Но една от малките радости е да имате време за себе си.

Ако до момента сте се занимавали с децата, то несъмнено вече те са големи и могат сами да се грижат за себе си и ако по някакви причини не сте отделяли време за външния си вид – сега е моментът.

Модните стилисти напомнят, че дългата коса е приоритет на подрастващите и младите жени. Тийнейджърките обичат да развяват грива, а младите дами да си правят необичайни плитки или кокове.

Тъй като вече сте в графата 50+, заложете на късата коса. Ще се изненадате колко е удобно и красиво това. Тези прически са предназначени да отвличат вниманието от въздействието на възрастта върху лицето ви и да представят с привлекателен и модерен образ.

И както знаем, това е вашата прическа, която наистина прави най-голямо впечатление на хората, а не дали имате няколко естествени линии около очите си.

Подстригана на няколко пласта получавате атрактивен обем отстрани, който балансира добре с добавената височина отгоре. А прекрасните, дълги, странични бретончета омекотяват и дълго, и кръгло лице. С бежови и пепеляво-руси тонове, това е класически вид на модерната жена.

Корените са тъмни, в средата са естествено изглеждащи, светли, неутрални руси. И след това, за да смекчи цялостната визия, особено около лицето, коафьорът е добавил по-топло златисто русо към върховете! Брилянтно!

Прическата е чудесен избор за зрели жени. И показва как да съчетаете косата и очилата си с хармонизирани цветови тонове. Модерните, силни, тъмнокафяви рамки трябва да бъдат балансирани чрез омекотяващ странично заметнат бретон и нежен бежово-рус цвят на косата. Лесно се поддържа и е модерно, с великолепната комбинация от кафяви и бежови нюанси, създаващи много текстура и триизмерна дълбочина на цветовете. А разрошеното покритие с изпъкнали върхове добавя много модерна нотка.

Ако косата ви е плътна, поискайте подстригване на пластове, за да получите тази изключително модерна, лесна за обгрижване прическа. А някои жени смятат, че косата им става по-груба, докато посивява.  Тази прическа отговаря на много форми на лицето, тъй като с дължина до брадичката. По-специално, този стил подхожда на кръгли или сърцевидни лица, тъй като покрива широко чело и е доста плосък отстрани. Тук има много младежки функции с гъвкави съвети, омекотяващи бретона и модерни, бежово-руси акценти.

Идеята на подчертаната извивка е да се създаде впечатление за светлина, отразяваща се в заоблената форма. Можете също така да видите колко по-млада ви прави прическата, когато преминете от прав, безформен стил към красиво оформен, модерен стил със средна дължина. Прекрасното, перлено-бежово-русо подчертаване наистина оживява целия външен вид.