Четвъртокурсничката по медицина Елис Фейзула от Пещера е сред новото попълнение доброволци в МБАЛ – Пазарджик. От втори декември момичето е на работа в Спешното отделение на най-голямото здравно заведение в областта.

Елис Фейзула е завършила СУ“Св. Климент Охридски“ в родния си град, но от дете мечтае да облече лекарската манта, ето защо след последния училищен звънец у нея няма никакви колебания, след успешна подготовка, тя прекрачва прага на Медицинския университет в Пловдив.

„Заради пандемията ние се обучаваме онлайн и нямаме никакви практически занятия, а в медицината човек не може да разчита само на теория, всичко, което изучаваме трябва да се види и да се практикува.“ – разказа Елис Фейзула.

Така тя избира едно от най-тежките за работа към момента отделения в областта – Спешното. Смените, които дава продължават 12 часа и са наистина изморителни, но тя смята, че по този начин се калява волята и се минава през ситуации, които иначе човек няма как да види. “ Работата е много, но в моменти като този лекарите трябва да си помагат“. – категорична е Елис.

Тя мечтае след завършването си да специализира „Вътрешни болести“ . „За мен няма съмнение, че вирусът е с естествен произход, има научни доказателства, че той мутирал от прилеп. Категорично казвам „Да“ и на ваксините, защото те са единственият път за преодоляване на Covid-кризата“.

Извън учебниците и изпитите, Елис отдава дължимото на четенето на художествена литуратура. Любимият ѝ писател е Елиф Шафак, а също така и поетесата Ралица Генчева.