Когато става дума за мъжки якета, обикновено се изкушаваме да изберем „безопасното“ черно, което си подхожда с всичко, класическото сиво или тъмно синьо. Няма нищо лошо в тези цветове, но не е ли време да издигнете гардероба и стила си на едно ново ниво? Това ще стане лесно, ако изберете мъжко яке в цвят камел. Сигурно ще се зачудите защо не го наричаме бежово или светло кафяво. Защото то не е нито едно от двете.

То е фина комбинация между жълто, бежово, кафяво, с прасковени полутонове, точно какъвто е цветът на камилата – пустинното животно, дало името на този цвят. Цвят камел е точно този нюанс, който ви позволява да изглеждате добре облечени, когато това се налага, но да можете да носите същото това яке и в ежедневни ситуации, а защо не и дори по пътя към фитнеса.

Видове палта и якета в цвят камел

Оригиналното мъжко палто камел е било, разбира се, от камилска вълна. Било е много топло и стилно с мекия си естествен цвят.

Става дума за дълго палто с двуредно закопчаване и хубави ревери, което може да се носи почти с всичко. Класически обличащите се мъже го съчетават с костюм и палтото камел е приятно разнообразие в синьо-сивия корпоративен свят.

Смело настроените модни експериментатори могат да сложа палто камел върху мъжка памучна блуза и кецове на бос крак.

С камел палто ще изглеждате добре дори и ако го облечете върху памучен спортен екип.

Късото палто камел е подходящо за мъже със среден ръст. То придава елегантността на оригиналния модел, но без да скъсява фигурата.

Мъжко яке в цвят камел

По аналогия с класическия модел палто, в последните години се появяват и други модели якета в този цвят. Това само доказва колко приятен и подходящ за носене от всички е камелът.

Особеното на дрехите и якетата в този цвят е, че подхождат на всеки тип кожа и начин на обличане. Дори пухеното яке в такъв цвят ще придаде щипка елегантност на вида ви, а в момента всички ние имаме нужда от повече красота около нас.

Как да изберете своето мъжко яке или палто в цвят камел

Макар камел да е определен цвят, все пак съществуват различни нюанси, според материята и производителите. Обичайно якето в цвят камел не трябва да има жълти полутонове или да кафенее.

Това, което е по-важно обаче е как цветът се съчетава с кожата ви. Някои от нюансите са по-подходящи за хора със светла кожа, а други – за хора с по-матова кожа.

Спрямо начина си на живот можете да изберете между палто в цвят камел или яке.

Палтата са за мъже със сериозни и представителни професии, които държат на външния си вид и изрядното облекло. За тях са двуредните камел палта, които са завършващ акцент на хубавата риза с вратовръзка, а защо не и папионка.

Якетата в цвят камел стават също все по-популярни, така че се насочете към тях, ако животът ви е по-лежерен, а професията ви позволява ежедневно облекло. С такова мъжко яке ще изпъкнете със сигурност над черно-синята тълпа.

Добрата новина за всички мъже, които държат на външния си вид е, че в сайта на Bolf.bg има голямо разнообразие от мъжки якета в цвят камел и там със сигурност ще откриете този модел, който ви подхожда най-много.