• Телерик Академия – водещата образователна организация за
  летящ кариерен старт и успешна реализация обяви прием за пролетното издание на програмата Telerik Academy Alpha с Java през 2021 година. То ще се проведе в изцяло онлайн формат, което го прави достъпно за хора от всяка точка на страната както и за българи, които живеят в чужбина и искат да развиват кариера в ИТ индустрията.

 • Кандидатстването е отворено до 29 март 2021 година на сайта на Телерик Академия, което осигурява на желаещите да започнат кариера в ИТ сектора с един от най-търсените програмни езици над 3 месеца време за подготовка. В този период те могат да използват както безплатните подготвителни материали на Телерик Академия, така и да се включат в безплатния онлайн курс за напълно начинаещи, за да усвоят основите на програмирането под менторството на опитни специалисти.
  „В Telerik Academy Alpha създаваме холистично подготвен младши талант, като заради пандемията пренесохме успешно модела на обучение в онлайн среда. Променихме само
  това, а всичко останало запазихме същото – фокуса върху практиката, дълбочината, интерактивността и качеството на обучението. За да помогнем на желаещите да се развиват в ИТ сектора да се подготвят, без да напускат родните си места, запазихме този формат и за пролетното издание на Telerik Academy Alpha с Java. Формат, за който получихме изключително положителна обратна връзка както от курсистите ни, така и
  от бизнеса“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

 • Според доклад на БАСКОМ за 2020 година ИТ секторът продължава да се разраства въпреки COVID-19. Нещо повече нуждата от добре подготвен младши талант се запазва – очакванията са до 2024 година софтуерната индустрия да разкрие над 23 хил. нови работни места.

 • Кандидатстване в Telerik Academy Alpha с Java

 • Програмата е подходяща за всеки, който иска да се развива в ИТ сектора, независимо дали има основни познания по програмиране или е напълно нов в тази сфера. Кандидатите трябва да имат навършени 18 години и да подадат документите си най-късно до 29 март 2021 година.

 • След това е необходимо да се явят онлайн на входящия изпит по основи на програмирането, за който могат да използват всеки от езиците: Java, C++; C#; JavaScript, Kotlin, PHP, Python или Swift.
  Кандидатите, които вече имат познания по някой от посочените езици, биха могли да си осигурят място в програмата още с ранния изпит на 2 февруари.
 • Ако не са доволни от резултата, могат да се явят отново на финалния изпит на 30 март. Напълно начинаещите могат да се подготвят за входящия изпит самостоятелно с онлайн
  материалите на Телерик Академия или като участват в безплатния онлайн подготвителен курс, воден от опитни Java специалисти. Той ще се проведе в 6 поредни съботи в периода 13
  февруари – 20 март.

 • Желаещите да участват в ранния изпит и тези, които искат да се включат в подготвителния курс, трябва да завършат кандидатурите си не по-късно от 1 февруари 2021 година.

Програмата Telerik Academy Alpha с Java е с продължителност 6 месеца, а акцентът е изцяло върху практическата подготовка на курсистите. Те усвояват най-модерните технологии, методи на работа и знания чрез разработката на реални проекти – както индивидуално, така и в екип. Всичко това се случва в условия, близки до реалната работна среда.

Трейнърите в програмата имат персонален подход към всеки курсист, за да му помогнат да се развива и изгражда поетапно необходимите знания и умения, които ще го направят успешен
кандидат за работа в ИТ сектора.

Кулминацията на курса е разработка на цялостно приложение с Java, в което курсистите прилагат всичко научено до момента. Освен оценено от техните трейнъри, приложението ще бъде презентирано от курсистите и на представители на бизнеса.

Освен технологичните знания, специалните лекции за надграждане на комуникационни и личностни умения подготвят курсистите за кандидатстване за работа и бързо адаптиране на новото работно място – независимо дали работата ще бъде дистанционна или в офис.

Професионална реализация с Java

Java е един от най-популярните езици днес. С него се разработват мобилни и уеб приложения, има силно присъствие в IoT сектора и е използван от 90% от компаниите във Fortune 500. Езикът е и в основата на Android, най-разпространената операционна система в
света.

Повече за приложението му, възможностите за развитие на Java програмистите, детайли за програмата Telerik Academy Alpha с Java, ще бъдат разкрити по време на кариерен уебинар на 14 януари, организиран от Академията. Събитието е напълно безплатно, но изисква регистрация.

За допълнителна информация: telerikacademy.com или във Facebook facebook.com/TelerikAcademy и LinkedIn Telerik-Academy.

За Телерик Академия

Телерик Академия e водещата образователна организация в България за летящ кариерен старт и успешна реализация в ИТ. С фокус върху най-новите технологии и подготовката на топ специалисти, обученията в Телерик Академия подпомагат кариерния старт на младши талант с програмите на Telerik Academy Alpha, кариерното развитие на професионалисти с опит с курсовете на Telerik Academy Upskill, както и растежа и успеха на ИТ компаниите у нас. Създадена през 2009 г. от основателите на Telerik и с общност от над 140 хил. души, Телерик Академия е една от най-успешните образователни организации в България. Научете повече на telerikacademy.com.