Хотелиери от Велинград обмислят въвеждането на отрицателни тестове за Ковид- 19 като условие за настаняване на празнуващите в тях. Оправданието им е, че така гарантират спокойствието на своите гости.

Това заяви зам.- председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и председател на регионалната структура на БХРА- Сдружение хотелиери и ресторантьори Велинград и Западни Родопи Златко Златанов.

Ако идеята бъде реализирана, клиентите с отрицателен антигенен или PCR тест при пристигане от последните дни ще бъдат настанявани директно, уверяват от БХРА.

Безплатни тестове ще се правят на всички пристигащи на място в медицински пунктове в хотелите.

Гостите ще могат да изпият едно кафе в специална зала за изчакване, докато изминат 15-те минути до излизане на резултата им, обясни Златанов. Служителите, участниците в празничните програми и въобще на целият екип на хотелите също ще бъде направен подобен тест.

Само така ще можем да бъдем сигурни, че ще дойдете здрави, ще празнуваме заедно и ще ви изпратим живи и здрави

, се казва в съобщението на хотела, собственост на Златанов. До момента в инициативата в българската спа столица са изявили желание да се включат и други хотели, като се очаква идеята да бъде приета и реализирана и в други български градове.

Припомняме, че Златко Златанов също преживя кошмара короавирус преди локдауна, той беше излекуван в „Пълмед“ – Пловдив.