Те са млади, изпълнени с мечти и желание да помогнат на пациентите. Те са родени и израснали в Панагюрище и след като завършиха медицина, станаха част от медицинските екипи на МБАЛ „Уни Хоспитал“.

И двамата завършват СУ „Нешо Бончев“ – споделят, че учителите им са им помогнали в избора на професия. Благодарни са за подготовката, която са получили, когато са кандидатствали.

Получиха дипломите си за лекари преди броени дни, като малко преди това започнаха работа в две от отделенията на лечебното заведение. Разказват, че са искали да работят в Панагюрската болница още, когато са преминавали част от стажовете им като третокурсници.

Д-р Станка Костова работи в Отделението по вътрешни болести, реорганизирано като КОВИД-сектор. Благодарна е на управителя на болницата д-р Красимира Чачова за подадената безрезервно ръка.

Д-р Тодор Шопов работи в Отделението по анестезиология и интензивно лечение, в което се лекуват и пациенти с КОВИД, нуждаещи се от интензивни грижи. Споделя, че иска да специализира Анестезиология – избор, за който непряко е „отговорен“ прокуриста на болницата – д-р Ангел Проданов, преподавал на д-р Шопов в МУ-Пловдив.

Те вече са медици на първа линия срещу КОВИД-19 и с желание и внимание се учат. Вярват, че могат да бъдат полезни и да облекчават страданията на болните.

Екипът на „Уни Хоспитал“ им пожелава много здраве и успехи!