Благодарствено писмо е изпратено до ръководството на МБАЛ – Пазарджик във връзка с успешното лечение на 6-месечно бебе в здравното заведение. Публикуваме текста на писмото без радекторска намеса.

Изказваме своите сърдечни благодарности към д-р Елена Василева Церовска – началник на Първо детско отделение в МБАЛ -Пазарджик. Професионализмът, вниманието, човешкото отношение, с което се отнесоха д-р Василева и екипът й към нас и към 6-месечния ни син Николай, заболял от салмонела,бяха прекрасни.

Приеха ни в тежко състояние с 39,9° температура и почти обезводнено състояние на детето, което отказваще вода и храна. Първата седмица беше кошмарна за нас, а състоянието на детенцето ни беше нестабилно и променливо.

Безотказните грижи на екипа на болницата и доц. Мангъров, който също се включи към лечението на малкия Николай в екип с д-р Василева , дадоха своите резултати. На 11-тия ден се прибрахме вкъщи в стабилно състояние. Това са хора, призвани да спасяват живот и да ни карат да се чувстваме спокойни в техните ръце.Поклон и благодарност за грижите на д-р Елена Василева- Церовска и целия колектив на Първо детско отделение – лекари, медицински сестри и санитари.

Малко са думите, с които можем да опишем своята признателност за професионалната помощ, която оказаха и всеотдайността на хората с бели престилки и големи сърца! Пожелаваме Ви здраве и късмет да Ви съпътства занапред, за да помагате на хората, които имат нужда от Вашата помощ. Желаем Ви и лично щастие.

Единствено думата „Благодаря“, родена от глъбините на нашата истинска човешка същност, може да изрази преклонението пред професионализма и хуманното отношение. Благодарим Ви с цялото си сърце, д-р Василева!Поклон пред Вас и Вашия екип!Бъдете живи и здрави и нека Бог да ви благослови за всяко раздадено зрънце на грижа и обич.

С уважение: Катерина и Николай Маринови