Фотошопнат Бърни Сандърс се появи на ключови за Пазарджик места днес, той е облечен по начина, по който бе видян и на инагурацията на новия американски президент Джо Байдън. Идеята за серията от снимки принадлежи на Съвета за младежка политика, а на една от снимките заедно със Сандърс е шефът на младите ентусиасти Александър Иванов.

Припомняме, че преди седмица САЩ осмя облеклото на сенатора демократ Бърни Сандърс.  

Потребителите в социалните мрежи се надпреварват да коментират семплото яке и топли ръкавици, с които се появи бившият претендент за номинация за президент от страна на демократите, пише „Франс прес“. Коментарите са най-вече за грубоватите му вълнени ръкавици с един пръст, изплетени и подарени от негова почитателка.

Техните широки кафяво-бели ивици се виждаха от огромно разстояние.

Негов кадър, заснет от фотографа на АФП Брендън Смиалковски, мълниеносно се разпространи из социалните мрежи. На фотографията Сандърс е изобразен седнал, с кръстосани ръце и крака и с фамозните си ръкавици. Кадърът със 79-годишния политик стана обект на многобройни фотомонтажи.

Сандърс беше положен ту върху Железния трон от сериала „Игра на тронове“, ту седнал на пейка в компанията на Том Ханкс в култов ракурс от лентата „Форест Гъмп“, както и в сцени от „Междузвездни войни“.

Бърни се появи във фотомонтаж редом със Сталин, Рузвелт и Чърчил в историческата им снимка от срещата в Ялта през 1945 г. Сенаторът намери място и сред апостолите на Христос в картината на Леонардо „Тайната вечеря“.

Сандърс идва от студения щат Вермонт и според него облеклото му е било напълно подходящо. Той сподели пред Си Би Ес след церемонията, че в неговия щат хората знаят що е студ.

„Ние не се заплесваме много по модата, а гледаме да ни е топличко. Точно това направих днес!“, коментира Сандърс.