Започна почистването към пътя за спортен комплекс „Белмекен“, съобщи спортният министър Красен Кралев.

Силният вярър и снеговалеж попречи това да се случи още вчера, но след като метереологчната обстановка се нормализира снегопочистването стартира.Снегорин и ратрак собственост на най-добрата високопланинска спортна база в Европа разчистват няколко метровите преспи, които бяха натрупани в последните 24 часа.

Очаква се в късния следобед отсечката, която с дължина 4 км да бъде почистена и пътят към базата да е проходим. От вчера съм в постоянен контакт с директора на базата Илиян Пищиков и атлетите, допълва Красен Кралев.

Няма поводи за притеснение за нашите спортисти. Условията, при които са настанени са отлични. В момента във ВСК „Белмекен“ се подготвят 180 спортисти заедно с техните екипи. Всички те споделят, че са изключително доволни от комфорта, който им предоставя спортната база.Тренировъчният процес на атлетите не е нарушен и се провежда по график.

Те са напълно обезпечени и имат всичко необходимо.Освен българските национали в базата са още спортисти от Германия, Унгария и Молдова, а в събота ще пристигнат и плувци от Малта.