Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик ще осигурява до края на месец февруари топъл обяд за медиците на първа линия от Центъра за спешна медицинска помощ, Спешното отделение към МБАЛ – Пазарджик и ковид отделението към МБАЛ „Хигия“ – Пазарджик.

Средствата за храната на 32-ма лекари, медицински сестри и санитари са осигурени чрез дарение от членовете на Сдружението, а приготвянето ѝ е възложено на „ФОРУМ“ и „САМ-КИНТИ“.

„Това е благороден жест към хората, които вече близо година са в най-критичните и рискови участъци и които са изтощени от постоянни дежурства. Инициативата за топъл обяд за лекарите, медицинските сестри и медицинските работници на първа линия в лечебните заведение е израз на нашето уважение и благодарност към тях за усилията, които полагат за всеки един човешки живот. На много от членовете на Сдружението на предприемачите ни се наложи да разчитаме на грижите на тези хора – било то за наши близки или за наши работници, за които сме търсили съдействие от лекарите, затова по този начин искаме да им благодарим“, заяви председателят на Сдружението Иван Неделчев. Днес той присъстваше при доставката на храната в трите здравни заведения, за да благодари лично на медиците от първа линия.

Сдружението на предприемачите в Пазарджик ще осигурява топъл обяд за медиците от днес, 5 февруари 2021 г., до края на месеца.