Първо вътрешно отделение от днес отново приема ковид пациенти. Към този момент капацитетът на Второ вътрешно отделение на лечебното заведение е изчерпан, а Инфекциозното разполага само с шест свободни легла, съобщи директорът на многопрофилната болница д-р Красимир Темнилов: „Ситуацията се усложнява. Ние сме на трета позиция след големите градове. При положение че се вдигнат цифрите, ние се връщаме към стария режим на работа, тоест със 105 легла в готовност да приемем Covid пациенти. Връщаме варианта и Първо вътрешно да приема също пациенти“, каза д-р Темнилов пред БНР.

Завишеният брой случаи се наблюдава от началото на месеца насам.

Местата във Велинград също са заети и в момента болни от там се пренасочват към МБАЛ – Пазарджик.

Към настоящия момент болницата разполага с всички необходими предпазни средства за медиците. До всяко легло в отделенията има необходимия кислород.

До два -три месеца нещата ще се нормализират, смята д-р Красимир Темнилов, като апелира хората да продължат да спазват противоепидемиологичните мерки и да бъдат внимателни.

След посоченият период ще е много по-голям броят на ваксинираните, както и на преболедували коронавирус, а топлото и приятно време ще ни дава възможност за повече часове навън, което също пречи на развитието на вируса.