Възпитаникът на ЕГ“Б.Брехт“ в Пазарджик – Емануил Иванов – носител на приза „Млад музикант на годината“, 2019 – ще изнесе солов рецитал в театър „Ла Скала“ в Милано.

Музикалното събитие ще се състои на 27 февруари, а младият пианист ще участва в него, след като спечели конкурса „Бузони“ в Болцано, Италия.

Събитието ще бъде излъчвано на живо на уебсайта www.teatroallascala.org и на каналите La Scala във Facebook и YouTube, в събота, 27 февруари, от 20:00 ч.

Концертната програма ще представи произведения от Й.С. Бах, М. Равел, Ф. Бузони и др. Емануил Иванов е един от най-изявените млади пианисти, преминали през Майсторския клас на Маестро Людмил Ангелов в Нов български университет. Младият музикант печели и голямата награда на проф. Ангелов (2018) – възможност за участие с рецитал в рамките на Фестивала „Пиано Екстраваганца“.

Емануил Иванов е носител и на първа награда в конкурса „Бузони“, проведен в Болцано (Италия) от 22 август до 6 септември 2020 г. Избран е сред общо 27 изключителни пианисти от Австралия, България, Германия, Грузия, Италия, Канада, Китай, Латвия, Русия, Чехия и Япония.

Журито се състои от световноизвестни имена на клавирното изкуство, сред които Тил Фелнер, Паоло Арка, Роланд Пийлман, Лиу Шикун, Татяна Зеликман, Джорд Стийл и други. Втора награда в конкурса е присъдена на Шиори Кувахара от Япония, а трета – на младият пианист от Грузия – Гиорги Гигашвили.