Пъзелът с първите места в листите за 45-о Народно събрание в нашия избирателен район започна да се реди и към днешна дата са ясни водачите на част от партиите.

Първи оповестиха предводителя си от БСП – Пламен Милев.

Милев е роден в София. Завършил е Университета за национално и световно стопанство в столицата и Стопанската академия „Д. А. Ценов“ в Свищов. Доктор е по икономика. От 2009 г. е член на БСП. Експерт е в отдела за публични политики и анализи на партията. Бил е експерт в политическия кабинет на премиера Пламен Орешарски. Пламен Милев е част от екипа, изготвил алтернативния бюджет на БСП за 2018 г.  

Лявата АБВ ще представи своя водач утре, но вече обяви, че това е Стойно Чачов.

Стойно Чачов се появи на политическия небосклон преди шест години, когато спечели кметското място в Стрелча в двубой с Иван Евстатиев. През 2019 г. той спечели втори мандат, но по предложение на ОИК – Стрелча и с нейно решение бе отстранен от поста си, тъй като бяха открити процесуални пречки за заемането на поста кмет. На последвалият частичен избор Чачов беше изместен от Георги Павлов. Чачов е член на Националното ръководство на АБВ.

Вчера стана ясно и това, че бившият съпартиец на Чачов, Атанас Шопов ще води листата на Републиканци за България.

Атанас Георгиев Шопов е роден 1980 г., семеен с две деца, втори мандат общински съветник  ОбС-Пазарджик. Той е с две висши образования със специалност „Логистика на сигурността“ и „Стопанско управление“.

ВМРО ще влезе в битката с водач Стефан Балабанов.

Балабанов е познат на обществеността в Пазарджик и областта от работата му в структурите на МВР – като началник на РПУ-Пещера и началник на сектора „Криминална полиция“ в ОД на МВР – Пазарджик, както и като заместник-кмет на община Пещера в периода 2011-2017 г.

Известна е и водачката на новата коалиция – НФСБ и Воля, за нашата област

Мариела Ненова е била водач на листата на Воля и при предишните избори, но партията ѝ не изпрати свой представител в Народното събрание. Ненова е икономист по професия, сочи кратката справка на сайта на партията на Марешки.

През тази седмица най-вероятно ще разберем и кои са останалите основни играчи от ГЕРБ, Има такъв народ, Изправи се! Мутри вън!, Демократична България, ДПС – където не е ясно кой ще се превърне в лице на кампанията.

До момента хора на Слави Трифонов не са идвали официално в Пазарджик, очаква се това да стане когато бъде готова листата и предстои представянето ѝ. По същия начин стои и въпросът за коалицията на Мая Манолова и Отровното трио.

До 2 март ще бъдат ясни и хората в листите на ГЕРБ съобщи днес министър Деница Сачева.