Десетте най-добри спортисти на Пазарджик вече имат своето присъствие в парк Писковец, те са представени във втората поред Галерия на славата.

Тя бе открита днес от министърът на спорта Красен Кралев, кметът Тодор Попов и председателката на сдружение „Пазарджик спортува“ – Ренета Камберова.

Преди началото на церемонията своята шампионска купа и награда от Община Пазарджик получи Веселин Чавдаров, който е носител на множество награди за отминалата година по корабомеделен спорт.

Чуйте как ни похвали министър Кралев.

На спортистите поднесе своето искрено уважение и кметът Тодор Попов. За пореден път той подчерта значимостта на техните успехи, както и обеща, че винаги ще намират подкрепа от страна на Общината, за да постигнат още по-добро развитие в бъдеще.

Лично министър Кралев поля вода на младите ни надежди, за да бъде пътят им по-лек и успешен.

Ренета Камберова припомни, че през изминалата година нашите спортисти са извоювали в държавни първенства над 1000 медала, а градът е бил домакин на 58 спортни събития.
Треньорът на Спортист №1 за 2020 г. Неделчо Кесов позира с младата ни надежда Гергана Павлова. Тя бе първа в класацията на елитно шампионско жури за спортни достижения през изминалата година.

2. Мариян Палев, СК Кодокан

3. Васил Попов, СК Печенеги, колоездене

4. Дара Стоянова, СК Диляна прима, художествена гимнастика

5. Виктория Александрова/Иво Тодоров – спортни танци (СК Импулс)

6. Михаела Стефанова – фехтовка

7. Борислав Палашев, СК Палашев – триатлон

8. Емил Грозданов, СК Шампион – модерен петобой

9. Александър Рибников – Спартак – кикбокс

10. Сами Жихад Далли – шотокан карате до (СК Тонус – спорт)

Емил Грозданов е внук на адвокат Емилия Топалова, тя дойде да го подкрепи в тържествния момент. С него по-късно се снимаха и треньорите му от СК „Шампион“ – Анна и Валентин Георгиеви.