Илияна Йотова откри паметна плоча на Красимир Узунов в родният му град Пещера

Днес често говорим за единение, цитираме надписа на старата сграда на българския парламент „Съединението прави силата“. Но колкото по-често го правим, сякаш бягаме от отговорността към това послание. Красимир Узунов беше от малкото хора в България, в чиито думи за единство и патриотизъм нито за миг не прозвуча фалш, защото идваха от сърцето му на голям родолюбец и българин. С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова откри в Пещера паметна плоча на родната къща на българския военен, журналист, писател и анализатор.

„От Тутракан до Петрич – всички познаваха Краси. Той припомни на поколенията имената на отдавна забравени български герои. Сам почистваше войнишките паметници в България, които собствената ни немарливост остави порутени. Краси е жив и днес чрез своите изследвания, книги, чрез уникалния си почерк на историк и писател, чрез двете си свидни рожби Агенция и Радио „Фокус“, заяви вицепрезидентът. Илияна Йотова изтъкна нишката на родолюбието, която Узунов успя да наложи чрез своята медия, успя да достигне и до българите в историческите ни диаспори.

„Със снизходителната си усмивка Краси ни размахва пръст отгоре със заканата: Стегнете се, България е по-важна от всички вас“, подчерта вицепрезидентът и призова всички негови съмишленици заедно да завършат започнатите от Красимир Узунов проекти.

По-рано Илияна Йотова проведе среща с кмета на община Пещера Йордан Младенов.