Пълната програма на ПП „Има такъв народ“ вече е качена на сайта на партията, тя съдържа конкретни стъпки за реформи в различните сфери на обществения живот.

Снощи Слави Трифонов представи част от екипа на формацията в различни ресори, без обаче да уточнява дали всички те ще са кандидат-депутати. Сред по-популярните имена са имунологът от БАН Андрей Чорбанов, бившият директор на НЕК Иван Хиновски, бившият секретар на МВР по времето на Богомил Бонев – Николай Радулов, световната шампионка по шах Антоанета Стефанова.

С включване в 19 ч. по телевизия „Седем-осми“ и във фейсбук, заявено ден по-рано с анонса, че ще каже и направи нещо много важно, Трифонов обяви, че създаването на политически проект и участието на избори е било единственото, което му е останало, за да узакони решенията на инициирания от него референдум през 2016 г. „Въпреки всички опити този политически проект да бъде спрян, в крайна сметка логиката и закона победиха и „Има такъв народ“ ще участва на предстоящите парламентарни избори. Има успешни и кадърни българи, но тях политиката ги отвращава, защото сегашният политически елит прави политиката мръсна дума и мръсно състояние „, заяви Трифонов. След това добави, че зад политическия му проект са застанали „качествени, отговорни и достойни българи“ и започна да ги представя групирани според сферата, в която са компетентни. Като за всяка сфера представяше трима човека и един от тях говореше за ключови политики на партията. А цялата предизборна програма можете да видите по-долу.