Жител на Ветрен пробол с нож след скандал свой съгражданин е задържан от служители на РУ-Септември.

Сигнал за случилото се бил получен вчера рано сутринта. Незабавно към мястото са насочени автопатрули на полицейското управление и екип на Спешна помощ. Пристигайки в центъра на Ветрен полицаите установили, че 39-годишен ветренец е с прободна рана в областта на гърдите.

Пострадалият бил транспортиран с линейка в МБАЛ-Пазарджик и настанен за лечение в състояние без опасност за живота. На мястото пристигнала дежурна група на полицейското управление, която извършила оглед, а екип от криминалисти незабавно предприели разследване.

Скоро след това бил задържан извършителя, който се оказал 57-годишен жител на същото градче. Разследващите са иззели с ножа, с който е извършено нападението, установени са и свидетели на случилото се.

По първоначални данни двамата мъже били в стара вражда и вечерта преди инцидента също имало сериозно спречкване между тях. Нападателят е задържан в ареста за срок от 24 часа. Спрямо него е образувано досъдебно производство, което се извършва под наблюдението на Районната прокуратура в Пазарджик.