От 24 до 27.02.2021 г. в гр. София, зала “Европа” се проведе Държавното лично първенство за мъже и жени финали по бадминтон.

Участие взеха 250 състезатели от 31 клуба от цялата страна. Стефани Стоева е абсолютна трикратна Държавна шампионка за жени. На единично жени на финала победи Мария Мицова(НСА-София) с 2:0 гейма.

Габриела Стоева е трета (бронзов медал), а пета е Гергана Павлова, като и двете бяха отстранени от Мария Мицова съответно на четвъртфинал и полуфинал.

На двойки жени Стефани и Габриела Стоеви са шампионки.

На финала победиха Димитрия Попстойкова/Калояна Налбантова(Виктори-София) с 21:7/21:9 Трета (бронзов медал) на двойки жени е Гергана Павлова с партньорка Таня Иванова(Хасково),като на полуфинала загубиха драматично от Попстойкова/Налбантова с 26:24/21:19.

На смесени двойки Стефани Стоева с партньор Даниел Николов(Левски-София) победиха на финала Стилян и Диана Макарски(Виктори-София) с 2:0 гейма. Стефан Гърев и Гергана Павлова са трети(бронзов медал). На полуфинала загубиха с 2:0 гейма от Стилян и Диана Макарски.

Борис Кесов и Стефан Гърев са пети на двойки мъже. Стефан Гърев е пети на единично мъже.

Отборът на “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик” участва с 11 състезатели:

  1. Стефани Стоева

2. Габриела Стоева

3. Добринка Смилянова

4. Бистра Манева

5. Гергана Павлова

6. Михаела Иванова

7. Надежда Гелеменова

8. Илиян Янков

9. Илиян Стоилов

10. Борис Кесов

11. Стефан Гърев

Нашите състезатели в Държавното първенство за мъже и жени завършиха с три титли от пет възможни, четири бронзови медала и четири пети места, като това е най-титулувания отбор в България от личното първенство за мъже и жени, за 2021 година.