Дипломатът Стефан Тафров ще бъде водач на листата на Демократична България в нашия избирателен район. През 2019 г. става победител в първите електронни вътрешни избори на „Да, България“ и става водещ кандидат на Движението за изборите за представители на България в Европейския парламент. Кандидат е в листата на обединението „Демократична България“, от което е част „Да, България“, за Европейските избори през 2019 г. Владее шест езика, носител е на Ордена на Почетния легион.

Стефан Тафров е политик, журналист и преводач, един от основателите на СДС и на в. “Демокрация“, първият завеждащ отдел „Международен“ на СДС и първият външнополитически съветник на президента Желю Желев.

Посланик в Италия, Англия, Франция и два пъти в ООН – Ню Йорк, два пъти заместник-министър на външните работи в двете сини правителства. Член на Изпълнителния съвет на “Да, България!”, той отговаря за външната политика и европейските въпроси в Управленската алтернатива на “Демократична България”. Бил е втори в листата на Демократична България на изборите за Европейски парламент през 2019 г. Говори английски, френски, италиански, испански, полски и руски.

Листата на Демократична България – Пазарджик 13 МИР

1 Стефан Любомиров Тафров

2 Любомир Венциславов Левичаров

3 Христо Петров Стефанов

4 Васил Николов Тодев

5 Костадин Стефанов Деянов

6 Николай Евтимов Янев

7 Бранимир Асенов Манушов

8 Михаил Димитров Ангелов

9 Иван Тодоров Хрисин

10 Иван Георгиев Велов

11 Петър Христов Цикалов