Представяме ви водачите на част от листите в нашия избирателен район, подбрали сме тези, които влизат в прогнозите на национални социологически агенции, като евентуални участници в следващия парламент.

Припомняме, че през 2017 г. избирателите от нашия район изпратиха в народното събрание четирима депутати от ГЕРБ, трима от БСП, един от „Обединени патриоти“ и един от ДПС.

Броят на мандатите в 13 МИР Пазарджик е девет, как според вас ще се разпределят те след вота на 4 април?

Очакваме вашите прогнози в полето за коментар, под този текст.

На първите трима, чиято прогноза се сбъдне, ще дадем награда от по 50 лв., а също така очакваме да обосновете своята прогноза.

ПП / Коалиция ИнформацияВодач на листа в 13 МИР
Коалиция ГЕРБ / СДСРодена в град Пазарджик през 1975 г.
 
Магистър по право от Пловдивския университет „Пайсий Хилендарски“. Специализирала е във висшето училище по администрация ЕНА в Париж, в Европейската комисия за демокрация чрез право (Венецианската комисия) на Съвета на Европа, в Института по публична администрация в Дъблин, Ирландия.
 
От 2001 до 2003 г. работи като адвокат.
 
В периода 2003 г. – 2009 г. е юрисконсулт и директор на Правната дирекция в Министерство на околната среда и водите.
 
В периода 2009-2013 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството в първото правителство на Бойко Борисов.
 
В периода 2012-2013 г. е главен секретар в администрацията на президента Росен Плевнелиев. От 2013 до 2015 г. е началник на кабинета на Президента.
 
От 13 март до 29 май 2013 г. и от 6 август до 7 ноември 2014 г. е икономически вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството в първото и второто служебно правителство, назначени от президента Росен Плевнелиев (2012-2017).
 
От 18 декември 2015 г. до 27 януари 2017 г. е министър на правосъдието.
 
Избрана е за народен представител от ПП ГЕРБ в 44-ото Народно събрание.
 
Избрана е за заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи на 4 май 2017 г. от 44-ото Народно събрание.
ЕКАТЕРИНА ЗАХАРИЕВА 
БСП за БългарияЗа първи път водач на листа в нашия избирателен район.
Милев е роден в София. Завършил е Университета за национално и световно стопанство в столицата и Стопанската академия „Д. А. Ценов“ в Свищов. Доктор е по икономика. От 2009 г. е член на БСП. Експерт е в отдела за публични политики и анализи на партията. Бил е експерт в политическия кабинет на премиера Пламен Орешарски. Пламен Милев е част от екипа, изготвил алтернативния бюджет на БСП за 2018 г.  
ПЛАМЕН МИЛЕВ
Има такъв народТУКСТАНИСЛАВ БАЛАБАНОВ
ДПСИскра Димитрова Михайлова-Копарова е български политик от ДПС.
Родена е на 7 септември 1957 г. в град София. От 1975 до 1977 г. завършва полувисше библиотечно образование в Държавния библиотекарски институт. От 1977 до 1980 г. учи магистратура по библиотечни и информационни технологии и услуги към Ленинградския държавен институт по културата.
В периода 1992-1996 г. е научен сътрудник 2 степен. Била е секретар на научната секция към Народната библиотека. През 1995-1996 г. специализира в Немския библиотечен институт и към Държавния департамент на САЩ. След това е главен експерт в министерството на културата. В периода 1998-2001 г. е главен експерт в Национална агенция „Сократ“.
Между 2001 и 2005 е съветник на министъра на регионалното развитие и благоустройството. От 2005 до 2009 г. е била заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството в правителството на Сергей Станишев.
Народен представител в 41 и 42 НС. От 29 май 2013 г. е министър на околната среда и водите в правителството на Пламен Орешарски.
На изборите за Европейски парламент през 2014 е пета в листата на ДПС. Става евродепутат след отказа на Делян Пеевски.
В Европейския парламент е председател на комисията по регионално развитие, член на Съвет на председателите на комисии (D-MK), член на делегацията в Съвместния парламентарен комитет ЕС – Северна Македония (DSCA), член на делегацията в комитета за парламентарно партньорство ЕС – Армения, комитетът за парламентарно сътрудничество ЕС – Азербайджан и парламентарния комитет за асоцииране ЕС – Грузия (DEPA). Членува и в делегацията на парламентарна асамблея Евронест, заместник е в комисията по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните.
ИСКРА МИХАЙЛОВА
Демократична БългарияВодач на листата на “Демократична България” в Пазарджик е Стефан Тафров. Български дипломат, политик, журналист и преводач, един от основателите на СДС и на в. “Демокрация“, първият завеждащ отдел „Международен“ на СДС и първият външнополитически съветник на президента Желю Желев. Посланик в Италия, Англия, Франция и два пъти в ООН – Ню Йорк, два пъти заместник-министър на външните работи в двете сини правителства. Член на Изпълнителния съвет на “Да, България!”, той отговаря за външната политика и европейските въпроси в Управленската алтернатива на “Демократична България”. Бил е втори в листата на Демократична България на изборите за Европейски парламент през 2019 г. Говори английски, френски, италиански, испански, полски и руски.СТЕФАН ТАФРОВ
Изправи се! Мутри вън!Един от известните ни състезатели по борба Георги Мърков става на 75 години на 5 април. Роден е в село Горно Вършило (Пазарджишко). Олимпийски шампион през 1970 г. в Мюнхен в категория 62 кг. Година след това печели световната титла на първенството в София и европейската на турнира в Катовице (Полша). Възпитаник е на школата на „Локомотив“ и „Левски“. Женен, с две дъщери.ГЕОРГИ МЪРКОВ
НФСБ /ВОЛЯ Роден е в Пазарджик. На 54 години. Член на БЗНС, председател на Областното настоятелство в Пазарджик. С висше агрономическо образование. Управител на Дружество специализирано в производство на биологични плодове, част от италиански холдинг. Специализации в областта на земеделието, търговията и публичната администрация. Четири мандата общински съветник в Общински съвет Пазарджик. Един мандат секретар на Община Пазарджик. Председател на БЧК – Пазарджик и член на Управителен съвет на Волейболен клуб „Хебър“. Семеен, с две деца.ДИМИТЪР ПЕТКОВ
ВМРОРоден е в Пазарджик. На 51 години. Член на БЗНС, председател на Областното настоятелство в Пазарджик. С висше агрономическо образование. Управител на Дружество специализирано в производство на биологични плодове, част от италиански холдинг. Специализации в областта на земеделието, търговията и публичната администрация. Четири мандата общински съветник в Общински съвет Пазарджик. Един мандат секретар на Община Пазарджик. Председател на БЧК – Пазарджик и член на Управителен съвет на Волейболен клуб „Хебър“. Семеен, с две деца.СТЕФАН БАЛАБАНОВ
АБВСтойно Чачов е роден на 10 октомври 1977 г. в Стрелча. Завършил е Национална спортна академия „Васил Левски“ в София. Преди да поеме кормилото на община Стрелча, е работил като международен съдия по минифутбол. Бил е щатен служител на БФС, началник на отдел „Столични първенства и турнири“, мениджър на Детска футболна академия. Печели изборите за кмет в родната си Стрелча през 2015 г. след балотаж с предшественика си Иван Евстатиев. На следващите местни избори отново печели кметския пост, но е принуден да го напусне в средата на мандата, поради процесуални нарушения свързани с избора му. СТОЙНО ЧАЧОВ
Ние гражданите Панайот Ляков е роден през 1948 г. в Пазарджик. Електроинженер е и магистър по администрация и управление. През 2008 г. защитава докторска дисертация в НБУ, в която за пръв път в света модернизацията на политическите партии се свързва със съвременните управленски теории. Автор е на редица книги. Ексдепутат от СДС. Любимата му тема е лидерството. Член е на ръководството на „Българска демократична общност”ПАНАЙОТ ЛЯКОВ
Републиканци за България Атанас Георгиев Шопов е роден 1980 г., семеен с две деца, втори мандат общински съветник  ОбС-Пазарджик. Той е с две висши образования със специалност „Логистика на сигурността“ и „Стопанско управление“.
„Избирам да съм част от екипа на знаещи и можещи хора, с ясна стратегия за преодоляване на икономическата и социална криза в България. Убеден съм, че само така мога да бъда максимално полезен за моя град, както и за всички жители на областта“, заяви Шопов.
АТАНАС ШОПОВ
Българско национално обединение Не са предоставени данни СТРАХИЛ СИМЕОНОВ
Партия ЗЕЛЕНИТЕ Не са предоставени данниХРИСТО ДУНЧЕВ
Възраждане на отечествотоТУКВЕСЕЛИН НАЙДЕНОВ