Волейболистите на Хебър (Пазарджик) затвърдиха лидерската си позиция в Първата осмица на Суперлигата. „Тигрите“  записаха десета победа, след като се наложиха над Монтана с 3:1 (25:22, 21:25, 25:19, 25:20) в мач от 12-и кръг. 

Воденият от Драган Иванов тим има в актива си 30 точки (10 успеха, 2 поражения), съперникът е на пета позиция с 18 точки (6 победи, 6 загуби)

Състезателите на Хебър имаха предимство във важните моменти, което се оказа ключово за успеха. Пазарджиклии демонстрираха хладнокръвие и воля за победа и мотивация, като това психологически ги постави над противника. От своя страна Монтана имаше своите шансове в двубоя, но ги пропусна заради многото грешки. 

Двубоят стартира с равностойна игра, след което пазарджиклии набраха инерция и поведоха. Домакините правиха по-малко непредизвикани грешки, бяха отлични на сервис и атака. Въпреки това, в средата на частта монтанчани успяха да ги догонят и да вкарат интрига. Момчетата на Драган Иванов успяваха да оформят минимална преднина, след което борбата отново бе за всяка точка. В крайна сметка Хебър успя да извоюва успеха в частта, благодарение на превъзходството си в атака и блокада. 

Волейболистите от Пазарджик имаха крехко предимство във втората част, но позволиха на съперника да навакса и да обърне. Това наложи смяна в полето на домакините – Пламен Шекерджиев излезе на терена на мястото на Александар Ляфтов. Гостите съумяха да запазят аванса си, справяйки се с атаките на Хебър. Състезателите от Северозапада продължиха да тормозят противника, но допуснаха и доста грешки. Това не им попречи да наложат волята си и да изравнят резултата. Герой на гейма бе Максим Сапожков, който записа силно представяне. 

Мобилизирани, момчетата на Драган Иванов започнаха повече от добре, като заиграха по-уверено, но и се възползваха от грешките на Монтана. И точно когато всичко изглеждаше предрешено, гостите успяха да нарушат спокойствието. Максим Сапожков отново демонстрира добра игра, но не бе достатъчно, за да запази възходящия ритъм. Обратът в полза на пазарджишкия тим бе налице и Хебър нямаше повече трудности. Монтана срещна сериозни проблеми в посрещане и това неминуемо оказа своето влияние. 

Волейболистите от Северозапада стартираха ударно в решаващия четвърти гейм, но бяха настигнати от пазарджиклии. Това бе и ключовият момент, който сякаш предопредели развоя на частта и срещата. Хебърци оформиха стабилна преднина, но желанието за победа обаче бе силно и в полето на монтанчани, които отново върнаха интригата за кратко. Впоследствие „тигрите“ бяха по-добрият отбор на терена и просто довършиха започнатото. 

Най-резултатен бе Брадли Гънтър с 10 точки (1 блокада)8 точки реализира Тодор Алексиев. За Монтана Максим Сапожков бе над всички с 12 точки (1 ас)

Следващият двубой за Хебър е на  10 март (сряда), срещу Марек Юнион-Ивкони (Дупница). 

Стартови състави: 

Хебър: Иван Латунов, Тодор Алексиев, Любомир Агонцев, Александар Ляфтов, Брадли Гънтър, Николай Къртев, Петър Каракашев – либеро 

Монтана: Радослав Попов, Максим Сапожков, Златан Йорданов, Стефан Чавдаров, Мартин Кръстев, Максим Крескин, Мартин Божилов – либеро.