14 специализирани кабинета работят за ваксинацията на населението, все още тече ваксинацията на хората от СИК и РИК, също и педагогически специалисти, съобщи днес по време на редовния си брифинг шефката на РЗИ – Пазарджик, д-р Фани Петрова.

Хора с хронични заболявания и над 65 години също се ползват с преимущества при имунизацията, тъй като те са част от редовния ваксинационен план.

Засега се преустановяват „Зелените коридори“, тъй като са изчерпани наличните количества ваксини. Те ще бъдат възстановени когато се направи нова доставка в понеделник. Хорта трябва да се съобразяват с работното време на специализираните кабинети.

7251 са заразените с коронавирус в областта от началото на пандемията до сега, а 495 са починалите до момента. Все още сме в „червената зона“ на заразените, тъй като имаме над 250 човека на 100 000 души.

Обстановката в областта продължава да бъде усложнена, освен държавната болница има готовност и частните в Пазарджик да отворят своите Ковид отделения при изчерпване на местата за лежащоболни в МБАЛ.

Целият брифинг вижте и чуйте като последвате линка.

https://www.facebook.com/OAPazardzhik/videos/340517657338025