Коалиция Демократична България – обединение представи днес в Пазарджик своята листа за нашия избирателен район.

„Нашият водач – Стефан Тафров е достоен човек, когото познавам от много години и с когото мога да кажа, че се гордеем. С него даваме ясен знак на всички избиратели, които в момента не са парламентарно представени и чрез него Пазарджик се превръща в епицентър на външната политика на България, тъй като тук листи се водят от досегашната външна министърка на България – Екатерина Захариева и евродепутатът Искра Михайлова. Ние бихме били щастливи да се направи един обществен дебат на тема външна политика, в който да вземат участие водачите на останалите партии и коалиции.“ – подчерта лидерът на „Да България“ Христо Иванов. Заедно с него днес тук бе и ген. Атанас Атанасов. Чуйте какво още казаха те:

Стефан Тафров представи себе си, а останалите кандидат – депутати от листата имаха възможност да пояснят своите виждания и мотиви да се включат в предизборната надпревара.

Стефан Тафров съобщи и това, че има кръвна връзка с нашия край. Една от бабите му е пазарджиклийка, а нейният баща е представител на виден велинградски род. Чуйте:

Демократична България очаква поне един мандат от нашия избирателен район, като разчита на десните, умни и интелигентни избиратели, които очакват тотална промяна и антикорупционна политика.

При бъдещо участие в управлението ДБ няма да се коалира с ГЕРБ, но ще очаква подкрепа дори и от хора в тази партия, които имат ясен разсъдък и наистина се интересуват от случващото се в страната. „Ние няма да се коалираме с партии, а с хора, които притежават съвест и са представители на различни политически формации влязли в парламента“. – заяви Христо Иванов. „За нас властта не е самоцел, а инструмент за промяна. Ние вътре в народното събрание можем да бъдем ефективна опозиция, която може да накара управляващите да се променят“ . – добави той. „Няма да ви предадем, защото ние участваме с отбор от умни и качествени хора.“ – заяви в заключение и Стефан Тафров.

Демократична България участва в изборите под номер 11 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!