По стар български обичай – с питка, мед и сол – ПП „Републиканци за България“ днес официално даде старт на кампанията в Пазарджик и откри офиса си в областния град.

Водачът на листата с кандидати за народни представители, Атанас Шопов, поздрави присъстващите, като подчерта, че въпреки своята младост, вече втори мандат има не само достатъчно опит, но и смелост да се противопоставя на кмета Попов, както и на всяко комерсиално решение в общинския съвет.

„Дори и днес, като погледна навън към булеварда, се чувствам горд, че дърветата ги има, благодарение на още една успешна кауза, за която се борих. И допълни, че е превръщал в лична кауза борбата за училището в Паталеница, неправомерното изсичане на горите в областта, борбата срещу вдигането на данъци и такси – списъкът е дълъг, но не това е важното. Важни са правилата, които липсват. Всички искаме да живеем в държава с правила. За да работим и отглеждаме децата си тук, в България“, заяви Шопов.

След водача на листата, думата взе председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов. Той подчерта значимостта на регионалните проблеми, като даде пример с рудника за добив на волфрам, близо до Велинград, който, ако въпреки борбата на местните жители, бъде пуснат в експлоатация, ще компрометира региона като СПА столица на Балканите.

„Много често съм смятал, че партията, на която принадлежа, е алтернативата на ДПС, но днес, за съжаление виждам и разбирам, че ГЕРБ и ДПС са едно цяло“, заяви Цветанов.

Председателят на  ПП „Републиканци за България“ обърна внимание на управленската програма на партията и не скри възхищението си от това, че вижда толкова млади и ерудирани хора, както в листата с кандидати за народни представители, така и сред присъстващите в залата. И благодари на водача на листата Атанас Шопов и на всички, нагърбили се с тежката задача, за смелостта да се опълчат на създаденото статукво в Пазарджик.

С ясни, чисто човешки послания, които показваха силен дух и много интелект, се обърнаха към присъстващите и останалите кандидати за народни представители от ПП „Републиканци за България“. Техните послания заплениха присъстващите и предизвикаха аплодисменти в залата. Вероятно, защото всички кандидати – лекари, юристи, инженери и IT специалисти, не са парашутисти, както подчерта водачът Атанас Шопов, а живеят тук и сега, в държавата без правила. Те обявиха, че ще продължат да отстояват своите граждански и политически позиции и занапред.

ПП „Републиканци за България“ е под номер 21 за предстоящите парламентарни избори. Ето и пълния състав на кандидатите от областта:

1.       Атанас Георгиев Шопов – Специалист „Логистика на сигурността“ и „Стопанско управление“;      

2.       Веселин Панов Дундаров – IT специалист;

3.       Гергана Димитрова Сеферинкина – ръководител транспорт;

4.       Гергана Красимирова Керимова – специалист „Икономика на туризма“;

5.       Христо Димитров Дудов  – експерт в сферата на туризма;

6.       Анастасия Стефанова Георгиева – адвокат;

7.       Николай Димитров Динчев – мениджър;

8.       Любен Петров Ташев – икономист;

9.       Славейко Геогриев Миличин – инженер;

10.     Иванка Александрова Николова – педагог;

11.     Александър Тони Палийски – лекар;

12.     Дела Иванова Чардакова – филолог;

13.     Николай Тошков Грънчаров –мениджър;

14.     Дима Динчева Георгиева – юрист;

15.     Николай Велков Николов – инженер;

16.     Васил Николаев Филипов – магистър „Публична администрация“;

17.     Петър Николов – финансист;

18.     Борислав Огнянов Чобалигов – счетоводител.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!