Има ли нещо по-добро от това да се облегнете на дивана в дъждовен ден и да пазарувате онлайн? Този прилив на енергия при покупка на нова рокля с просто щракване е твърде добър стимул, нали? Общоизвестно е, че мъжете и жените имат различни манталитети, които определят перспективите, мотивите и поведението на двата пола.

Като цяло малко по-голям процент от жените от мъжете избират онлайн пазаруване (72% от жените, 68% от мъжете). Основната разлика между мъжете и жените е в стоките. Мъжете обикновено поръчват предмети като мебели и компютри, докато жените обикновено пазаруват неща като хранителни стоки и дрехи.

  • 46 % от направените покупки онлайн от жени за 2020 година, са на дрехи.
  • 25 % от покупките онлайн, жените са направили за книги, списания и учебни материали.
  • 18 % са отишли за храни и хранителни стоки, съобщават от foodpanda.
  • 10 %  от всички стоки, закупени онлайн от жени са били в сферата на фармацията.

Може би се питате защо жените пазаруват повече онлайн. Те се наслаждават на процеса на пазаруване като цяло и прекарват повече време в пазаруване онлайн; определят мнението си въз основа на рецензии и оценки, а не специфични характеристики на артикула. Склонни са да следват тенденциите и модата и да вземат решение за покупка с оглед на тях; са склонни да правят импулсни и непланирани покупки, предизвикани от реклама, специална оферта или продажба, лична препоръка, желание за подобряване на настроението и др .;

Жените са по-селективни, търсейки не елемента, от който се нуждаят, а този, който ще отговаря идеално.