През следващата седмица, на 18 и 19 март, спортна зала „Васил Левски“ в Пазарджик ще бъде арена на грандиозна битка за Купа България по волейбол. Спектакъл, какъвто подобова на подобно събитие ще видим по време на турнира. Това бе и причината днес в Пазарджик да бъдат председателят на Национална волейболна лига Атанас Гаров и изпълнителният директор на лигата Станислав Николов.

Заедно с кмета на Пазарджик Тодор Попов и председателят на ВК „Хебър“ Александър Иванов, те представиха програмата на събитието, както и купите, които ще получат финалистите при мъжете и жените, тъй като за първи път финалите и при мъжете, и при жените ще се състоят в Пазарджик.

Ето какво заяви Атанас Гаров:

„Турнирът в Пазарджик, ще бъде на това ниво, което всички ние заслужаваме. Поздравявам лигата за решението ѝ да проведе турнира тук, Пазарджик беше единствения град, който прояви интерес и отговори на високите изисквания на лигата. “ – заяви кметът Тодор Попов.

„Хебър има славна история, волейболната слава започва през 1926 г. , а в новата и модерна история, отборът е пример, особено с детско – юношеската си школа, трима състезатели от вашата школа са в националния отбор.“ – подчерта и Станислав Николов.

Той благодари на кмета на Пазарджик Тодор Попов за подкрепата, а след това думата бе дадена на Александър Иванов.

Той изрази съжаление, че отборът ни, който се надяваме да ни зарадва с трофея, ще играе без най-силния си играч – публиката.

Двубоите от турнира ще бъдат излъчвани по Диема Спорт 2. На 18 март, в четвъртък, в 17 часа ще видим първата среща между отборите на Добрич и Монтана, а в 19.30 ч. ще започне и двубоят между Нефтохимик и Хебър.

Пред журналистите бе сключен договорът за провеждането на турнира, а след това бяха показани и трофеите, които ще получат носителите на спортното отличие. „Надявам се купата при мъжете да си остане в Пазарджик.“ – заяви на края на срещата кметът Тодор Попов.