Осем медала спечелиха състезателите на клуб по кикбокс „Спартак Пазарджик“ на провелото се Държавно първенство по кикбокс стил лоукик в Шумен. Участие взеха рекордните 356 бойци от 56 клуба от цялата страна – абсолютен рекорд по брой участници в тази дисциплина за държавните първенства. Домакин на събитието бе СК „Шуменска крепост“, а срещите се състояха в Спортен комплекс „Плиска“. През трите дни се изиграха общо 267 битки успоредно на два ринга.

Спортен клуб по кикбокс „Спартак Пазарджик“ взе участие с 16 бойци в различните възрастови групи, като 5 от тях се класираха за финали. Крайният резултат е 1 златен, 4 сребърни и 3 бронзови медала.

„Много съм доволен от момчетата и момичетата от отбора, които показаха голямо мъжество и смелост, особено дебютантите Мартин Вергиев, Никол Димитрова и Кристиян Швейнбергер, последният, от които заради изключителната си смелост и боен дух в битките се сдоби с прякора“ Цезар“, коментира треньорът Илко Аджов. Криси е дългогодишен състезател по карате на клуба, който за пръв път излиза на ринга и след два тежки двубоя в сериозен и оспорван мач на финала загуби от шампиона в категорията и се класира втори.

Списък с нашите състезатели на първото за тази година състезание и техните успехи:

Алекс Бойков – новият шампион в категория 91кг

Александър Рибников – след две поредни победи загуби на финала (2-о място юноши старша възраст до 67кг)

Валентина Тошева – юноши старша възраст до 57 кг (2-о място)

Никол Димитрова – юноши младша възраст +60 кг (2-о място)

Кристиян Швейнбергер –дебют, две победи и загуба на финал (2-о място)

Стилиян Рибников, Цветан Насковски и Христо Йорданов – 3-ти в класирането в своите категории

Изключително силна игра на Радослав Янъков – загуба на четвъртфинал от шампиона след две поредни победи.

Силна игра и на Мартин Вергиев, Стефан Аджов, Илия Ненов /загуба от шампиона след тежък и оспорван мач/, Георги Костадинов, Кристиян Кузмов, Костадин Грудев и Стивън Петров.

Важен и вълнуващ момент за всички съпътства официалното откриване на състезанието, когато бяха наградени призьорите в Топ 10 за 2020 година в рингови и татами дисциплини. „Спартак Пазарджик“ се нареди на престижното 6-то място в ринговите дисциплини от 80 клуба в страната. Приятната изненада бе връчването на плакета на треньора и президент на клуба Илко Аджов за принос в развитието на кикбокса в България за 2020г., благодарение на перфектно организираното през месец юли миналата година Държавно първенство по кикбокс в стилове К1 и Фулконтакт.

Спортен Клуб по кикбокс „Спартак Пазарджик“ за втора поредна година, в периода 23-25.04.2021 година ще бъде домакин на Държавно първенство по Кикбокс в най-атрактивния стил К-1! Място на провеждането ще е отново спортна зала “Васил Левски“. Планира се успоредно на втори ринг да се проведе и турнир в стил Лоукик за най-малките – до 12 години.