Директорът на  Регионална здравна инспекция – Пазарджик, д-р Фани Петрова  поздравява здравните инспектори с професионалния им празник.

 „Мисията на всички е изключително отговорна, защото е свързана с опазване живота и  здравето на населението. Инспекторите от РЗИ са хората, които се грижат за прилагането на държавната здравна политика на територията на област Пазарджик. При изпълнението й срещат доста трудности особено в ситуацията на КОВИД пандемията; сблъскват се с агресивна и конфликтна среда при осъществяване на проверките и налагане на административните наказания, доста често срещат неразбиране в част от обществото за необходимостта от прилагането на противоепидемичните мерки. Въпреки всичко, през последните дванайсет месеца здравните инспектори денонощно са на първа линия, често пренебрегнали своите близки, защитаващи обществения интерес!

Скъпи колеги, пожелавам много здраве на Вас и Вашите семейства, сили и търпение, с които да преодолеете умората и натрупаното напрежение, и всички заедно да преминем през кризата наречена COVID-19. В днешния ден, нека не забравяме, че нашите професионални успехи са успехи за цялото общество!“