Кметът Тодор Попов се срещна с юношеския отбор  от волейболната школа на „Хебър“. Поводът бе участието на трима състезатели в Националния младежки отбор до 17 години, който се класира за европейското първенство през настоящата година.

„Радвам се, че лично мога да засвидетелствам моето уважение към вас. Всеки успех трябва да се уважава, а вашият успех е достоен. Още повече се радвам, че нашата школа започва да дава тези резултати, които всички ние очакваме“, отбеляза Тодор Попов. Той поздрави целия отбор, и поясни че най-важното нещо е колективът и отборът: „Там, където тренираш, където се състезаваш, благодарение и на твоите съотборници ти постигаш резултати. Така че сега ще отличим тези 3 момчета, които бяха в националния, но за мен по-важно е колективът.“

Тодор Попов благодари и на треньорите в школата и ги увери, че в най-скоро време ще започнат ремонтите работи и по зала „Хебър“ – последната в града, която се нуждае от реновиране. Но първо трябва да се приключи с дейностите  по залите в Спортното училище и на Зоната на здравето, за да има къде да бъдат преместени трениращите от зала „Хебър“. Предвижда се двете площадки до Лидъл да бъдат „облечени“ и с топла връзка присъедини към зала „Хебър“. Така на практика ще има още 2 тренировъчни игрища, които да се ползват.

„Моите комплименти за вас. Хубаво е, че още на такава възраст вие започвате да постигате резултати, което е много важно. В живота всичко е резултативно. В историята остава този, който е пръв. Трябва да се стремим да бъдем първи във всичко. Ви проявихте и психика, което също е важно.

Но още повече се радвам, че тези момчета, които тренират, са и добри ученици. Така че имате всички предпоставки, освен големи и добри състезатели по волейбол, да станете и добри  хора. Продължавайте в същия дух! С каквото можем ние ще помагаме. Ще правим необходимото вие да имате и добрия пример. Да знаете, че след време, като пораснете, може да продължите кариерата си в нашия отбор. Бъдете сигурни, че ще направя необходимото той да бъде шампионски, да бъде фактор в Суперлигата.

 Всичко това, което правим с представителния отбор и спорта, го правим с цел да създадем отношение на хората към спорта“, поясни Тодор Попов.

„Вече свикнахме с успехите на Спортен клуб „Торнадо“, но днес отбелязваме личното ти постижение.“, обърна се към Методи Стойчев, който се класира на първо място в категория до 60 кг, възрастова група – мъже, на провелото се в Севлиево Държавно първенство, кметът Попов.

„Вие  сте добрият пример, който искаме да показваме, да легитимираме и да презентираме. Много се гордея с това, което сте постигнали. Знам зад всеки един успех колко много труд и усилия се крият. Всеки път трябва да се стремим да сме победители, да сме шампиони. Нищо друго не трябва да ни задоволява. Научете се да бъдете победители всеки път“, призова младите спортисти кметът на Пазарджик.

Състезатели за награждаване от Държавни шампионати

  1. Методи Стойчев – СК „Торнадо“– Първо място на Държавно първенство, проведено в гр. Севлиево, кат. до 60 кг. възр. група – мъже;
  1. Рангел Витеков – СКВ „Хебър – Пазарджик“ – Балкански шампион с националния отбор по волейбол на България с  директна квалификация за Европейско първенство до 17 г.
  1. Иван Сарафов – СКВ „Хебър – ПазарджикБалкански шампион с националния отбор по волейбол на България с  директна квалификация за Европейско първенство до 17 г.
  1. Слави Кофов – СКВ „Хебър – Пазарджик“– Балкански шампион с националния отбор по волейбол на България с директна квалификация за Европейско първенство до 17 г.

СКВ „ХЕБЪР – ПАЗАРДЖИК“ – Грамота за високи спортни постижения

Отбор – Юноши до 17г.

Отборът се развива динамично и показва много добри резултати през годините

2016г.  – 6 – то място на Държавни финали в гр. Етрополе;

2017г. – 4 – то място на Държавни финали в гр. Разлог;

2018г. – 4 – то място на Държавни финали в гр. Дряново и състезателят Рангел Витеков е избран за най – добър разпределител в България;

2021г. в отборът на ВК „Хебър – Пазарджик“  – Юноши до 17 години има 3 – ма национални състезатели – балкански шампиони с националния отбор на България и  4 – ма проектонационали.