Тежък и изнурителен зрелищен мач реши съдбата на Хебър тази вечер, когато при резултат 3:2 за Нефтохимик, бургазлии се класираха за финала на Купа България. Мачът ще се играе утре вечер в спортна зала „Васил Левски“ в Пазарджик.

Тигрите поведоха в първия гейм и го спечелиха с резултат 25:18, но загубиха инициативата и следващите две части от играта се озоваха в ръцете на Нефтохимик, който ги спечели с 21:25 и 23:25.

Четвъртият гейм определено показа възможностите на пазарджишките момчета, който с лекота стигнаха края му с 25:23.

Тайбрекът също беше изключително оспорван и двата отбора играха буквално точка за точка, но в крайна сметка с победата се поздрави Нефтохимик, който го взе с 19 точки.

Вълнуващата развръзка от финала ще видим утре вечер в 19.30 ч. , когато ръце към Купа България ще протегнат „Добруджа 07“ и победителят в днешния зрелищен мач.

Полуфиналният мач от турнира по волейбол за Купа България между Хебър и Нефтохимик бе прекратен за 15 минути, след като по време на разиграване при резултат 19-21 за бургазлии, в третия гейм, треньорът на пазарджиклии Драган Иванов колабира на полето.

Той се свлече и веднага бе наобиколен от волейболисти и лекарските екипи на двата отбора и дежурният доктор в зала „Васил Левски“. 

Драган Иванов бе откаран спешно в МБАЛ Пазарджик , а в негово отсъствие Хебър е воден от първият му асистент Николай Димитров.

Хебър загуби в здрава битка, но най-важното е добрата новина за треньора Драго Иванов, който е в болница, но се чувства по-добре

Стартови състави:

Хебър: Любомир Агонцев, Брадли Гънтър, Тодор Алексиев, Александър Ляафтов, Николай Къртев, Теодор Тодоров, либеро Петър Каракашев Иван Латунов, Мартин Симеонов, Спас Байрев )

Нефтохимик: Георги Братоев, Жани Желязков, Валентин Братоев, Денис Карягин, Николай Николов, Илия Петков, либеро Теодор Салпаров (Мирослав Градинаров, Николай Колев)