Служители от РУ-Септември изясняват случай на нахапано от куче дете. Сигнал в Районното управление не е получаван, но полицаите обслужващи района разбрали за случилото се и предприели проверка. Според първоначалните данни неприятната ситуация се разиграла вчера в септемврийското село Варвара, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР – Пазарджик.

Семейството на 7-годишното момче и собственика на кучето били съседи. По неустановени причини домашният любимец успял да се промъкне в двора, където играело малолетното дете. Там също имало домашно отглеждано куче и между двете животни започнала свада. Детето, които станало неволен свидетел на случващото се направило опит да ги разтърве.

Тогава съседското куче се нахвърлило към него, като му нанесло наранявания в областта на главата и тялото. Друг съсед забелязал случващото се и веднага се притекъл на помощ. Мъжът закарал с автомобила си момчето до местния филиал на „Спешна помощ”.

От там то било транспортирано в МБАЛ-Пазарджик, където нараняванията били обработени и след това е приведено в УМБАЛ „Свети Георги” в гр.Пловдив без опасност за живота.

Полицейските служители са установили, че собственик на агресивното куче е 58-годишен жител на село Варвара. По случая е образувана преписка, която ще бъде докладвана на Районната прокуратура в Пазарджик. Работата по случая продължава.